Soorten Letselschade

Soorten Letselschade

Het letselschaderecht kent een hoop verschillende soorten letselschade. De opgelopen schade kan materiële schade of immateriële schade betekenen. Het aansprakelijk stellen van de verantwoordelijke partij is belangrijk om een schadevergoeding of smartengeld te ontvangen.

Heeft u letsel opgelopen? Dan is het aangeraden om een gespecialiseerde letselschade advocaat in te schakelen om de daadwerkelijke schade te berekenen, de aansprakelijke partij aansprakelijk te stellen en een claim te doen. Daarnaast zal u waarschijnlijk een hoop praktische en financiële vragen hebben die betrekking hebben op het soort letsel en de bijkomende schade. Door advies in te winnen en u te laten bijstaan door een letsel advocaat weet u precies waar u aan toe bent. De advocaat zal het werk uit handen nemen, onderhandelen met de tegenpartij en u tijdens het proces desnoods tot aan de rechter toe begeleiden.

Meest voorkomende letselschade soorten

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende soorten letselschade die in Nederland voor komen. Dit geeft een indruk van de verschillende soorten letsels die kunnen ontstaan door een ongeval, ongeluk, medische fout of mishandeling.