Letsel door Medische Fout

Letsel door Medische FoutLetsel door een medische fout zorgt voor een hoop vervelende gevolgen. Als een medische behandeling onzorgvuldig uitgevoerd wordt kan een patiënt letsel oplopen of in het ergste geval zelfs overlijden. In de meeste gevallen heeft de medische fout dan ook een grote invloed op de gezondheid en uw leven. Er kan dus al snel materiële en immateriële schade ontstaan bij de patiënt.

Als je een dokter of ziekenhuis bezoekt is er natuurlijk al wat aan de hand met de gezondheid. U verwacht dat u geholpen wordt en niet meer problemen ten aanzien van uw gezondheid ondervindt. Dit maakt de situatie nog moeilijker, omdat u juist verwacht van medische problemen af te komen. Het inschakelen van een letselschade advocaat kan een hoop betekenen voor uw zaak. Zo heeft u waarschijnlijk een hoop praktische en financiële vragen. Een letselschadespecialist kan u adviseren over de mogelijkheden en u informeren over de aansprakelijkheidsstelling.

Materiële en immateriële schade na een medische fout

Immateriële en materiële schade, die door de medische fout zijn ontstaan, hebben vaak grote gevolgen op uw leven. Zo is het mogelijk dat u niet meer kunt werken, huishoudelijke hulp nodig hebt, sociale contacten verliest en zo zijn er nog tal van materiële en immaterieel schadeposten die al snel concreet worden. Als de aansprakelijkheid is vastgesteld, komt u in aanmerking voor een schadevergoeding of smartengeld. De schadevergoeding is per zaak natuurlijk uniek. De door u ingeschakelde advocaat zal u hierover adviseren en u tijdens het proces begeleiden.

Medisch adviseur

Uw medische dossier zal door een medische adviseur beoordeelt worden. Wat lag er ten grondslag aan de medische fout? Zijn er grove fouten gemaakt? De zorgvuldigheid van de medische ingreep zal door deze adviseur bekeken worden. Mocht het blijken dat er een medische fout heeft plaatsgevonden, dient er iemand aansprakelijk gesteld te worden.

Advocaat vereist bij letsel door een medische fout

Als u letsel na een medische fout heeft opgelopen wilt u weten waar u aan toe bent en wie verantwoordelijk is voor de medische fout. De letselschade advocaat zal uitzoeken wat er precies heeft plaatsgevonden en de verantwoordelijke persoon of instelling aansprakelijk stellen. Klinkt heel eenvoudig, alleen in de praktijk is dit een tijdrovende en complexe klus voor de advocaat. Het is dan ook onmisbaar dat u een letselschade specialist met kennis over medische fouten in de arm neemt. De advocaat zal u met raad en daad van begin tot eind bijstaan.