Letsel door Dieren

Letsel door DierenLetsel door dieren is een speciaal onderdeel van het aansprakelijkheidsrecht en letselschaderecht. Heeft u letsel opgelopen door een dier van een ander? Dan is principe de eigenaar van het dier aansprakelijk voor de toegebrachte schade. Logischerwijs zijn er hierin wel uitzonderingen. Heeft het dier een logische reden om de schade te veroorzaken? Denk aan een inbreker die gebeten wordt door een hond, dan vervalt deze aansprakelijkheid bij de eigenaar. In de meeste gevallen van letsel door dieren is de eigenaar van het dier wel gewoon aansprakelijk. Bij vraagstukken die betrekking hebben op letselschade en aansprakelijkheid is gespecialiseerde juridische kennis vereist. Zo kan een advocaat de schade bepalen en u helpen bij eventuele medische, sociale en financiële zaken.

Letsel na hondenbeet

Het letsel dat een hondenbeet veroorzaakt kan vervelende gevolgen hebben. De wonden dienen te herstellen, maar u kunt na een hondenbeet ook last hebben van psychische schade. Bent u gebeten door een hond en heeft u letsel? Dan kan u recht hebben op een schadevergoeding of smartengeld. De eigenaar van de hond is aansprakelijk voor de toegebrachte materiële schade en immateriële schade. Een letselschade advocaat kan u adviseren over de aansprakelijkheidsstelling en het bepalen op welk schadevergoedingsbedrag u recht heeft. Het is bij letsel na een hondenbeet dan ook belangrijk dat u weet wie het baasje is van de hond.

Gevolgen van letsel door een dier

De gevolgen die opgelopen letsel door een dier heeft vaak grote gevolgen. Niet alleen kunt u lichamelijke problemen ondervinden (pijnlijke hondenbeet, gebroken been of pijn in het lichaam na het van een paard afvallen), maar ook psychisch kunt u op de lange termijn schade ondervinden. Denk er dan ook niet te lichtzinnig over als u hiermee te maken krijgt. Gevolgen kunnen pas op een later stadium ontstaan. Schakel dan ook altijd een gespecialiseerde letsel door dieren advocaat in om u juridisch op weg te helpen.

Advocaat bij letsel door dieren

Bij letselschadezaken krijgt u vaak te maken met de verzekering van de tegenpartij. De verzekeraar is er natuurlijk bij gebaat dat het schadevergoedingsbedrag natuurlijk zo laag mogelijk uitvalt. Het is dan erg fijn dat u een advocaat in de arm neemt met ervaring en de juiste gespecialiseerde kennis over letsel veroorzaakt door dieren. U wilt immers een schadevergoeding die uw schade vergoed en de juiste partij aansprakelijk wordt gesteld.