Immateriële Schade

Immateriële Schade

Vaak hebben letselschade slachtoffers naast materiële ook immateriële schade. Waar materiële schade is uit te drukken in geld, is de immateriële schade vaak complexer vast te stellen. Er dient uitgezocht te worden wat het ongeval/ongeluk voor gevolgen heeft voor het leven van het slachtoffer. Denk aan angststoornissen en psychische klachten die kunnen ontstaan, maar ook de invloed van het ongeluk op het leven van de slachtoffer. Zo kan een ongeluk chronische pijn betekenen, kan het slachtoffer moeten stoppen met zijn of haar hobby’s en kan het grote invloed hebben op de sociale contacten. Men spreekt over smartengeld als vergoeding bij immateriële schade.

Aansprakelijkheid van immateriële schade

De aansprakelijkheid van het letsel dient te worden vastgesteld. Zo dient er een causaal verband te zijn tussen de schade en het ongeluk en helpt het voor de aansprakelijkheidsstelling als er getuigen zijn. Een advocaat letselschade zal u hierbij helpen en u adviseren over de beste manier om de letselschadezaak aan te vliegen. De aansprakelijkheidsstelling is hierbij dus erg belangrijk.

Berekenen en claimen van immateriële schade

Het achterhalen van immateriële schade is maatwerk. Zoals u kunt bedenken kunnen deze bedragen al snel hoog oplopen. Zeker als er blijvend letsel door het ongeval is ontstaan. Slachtoffers van letselschade doen er dan ook verstandig aan om niet direct het voorstel van de tegenpartij of zijn verzekeraar te accepteren. Hierbij is het ook wel belangrijk om te weten dat eventuele klachten ook nog in een later stadium kunnen ontstaan. De juiste juridische hulp van een letselschaderecht advocaat is dan ook onmisbaar. Niet alleen voor het berekenen van de schade, maar ook voor het claimen van de immateriële schade is deze specialistische kennis vereist.

De rol van een letselschade advocaat

Bent u betrokken bij een ongeluk/ongeval en heeft u hierdoor schade opgelopen? Schakel een letselschade expert in met kennis over immateriële schades. U heeft waarschijnlijk een praktische en financiële vragen als u schade heeft geleden. Zo zal de advocaat de aansprakelijk vaststellen, de immateriële schadevergoeding berekenen en vervolgens de schade proberen te claimen bij de aansprakelijke partij. Dit is erg complexe materie die vaak veel tijd in beslag te nemen. Door een goede letselschade advocaat in de arm te nemen bent u ervan verzekerd dat uw rechten goed worden verdedigt.